Плажове и море

Когато избираме къде да почиваме през лятото, най-често се ориентираме по плажа. Той трябва да е широк, чист и свободен. Такива остават все по-малко с всяка изминала година. „Лили Бийч Ризорт” е разположен именно близо до един от тези плажове – този на къмпинг Каваци.

Друг популярен плаж в Созопол е Смокиня. Плажът на къмпинг Каваци постепенно преминава в Смокиня. Намира се недалеч от Созопол и от „Лили Бийч Ризорт”. Казват, че тук можете да се насладите на най-чистата вода.

Чадърите и шезлонгите на плажовете в Созопол са платени в определени зони, а в безплатните зони можете да разположите своите собствени чадъри. Тук ще откриете отлични възможности за уиндсърфинг и дайвинг. В края на лятото на дъното на морето ни радват много раци и рапани.

Централният плаж на Созопол е разположен между Новата и Старата част на града. Морето тук е плитко. За да достигнете дълбочина 2 метра, трябва да преминете около 80 метра от брега на морето. Централният плаж предлага различни атракциони: банан, катараман, водно колело.