България

България е разположена в югоизточната част на Европа и източната част на Балканския полуостров. Страната граничи на изток с Черно море, на север чрез река Дунав с Румъния, на запад със Сърбия и Македония, на юг с Гърция и Турция. Столицата София е най – големият град в България, също така и вторият най-стар град в Европа и е основан преди 7 000 години.

Бългаската държава е основана през 681 год. след съюз на славяни (като местни) жители и прабългари (преселници от Западна Азия) с тюркски произход. България е най – старата Европейска държава. Тук се намира и най – старата православна църква в света. България е производител на половината от световния добив на розово масло. Друг интересен факт е, че българинът Джон Атанасов е изобретателят на първия компютър със съвременен облик.

България е бързоразвиваща се туристическа страна с уникална и живописна природа. От красивите пясъчни плажове на Черно море с черноморските курорти – Созопол, Китен, Приморско, Слънчев Бряг и други,до зимнитески курорти на България- Банско, БоровециПампорово, българското море и планини са много посещавани, а инфраструктурата е много добра за зимен спорт.